Constructii Sibiu

Panourile fotovoltaice sunt dispozitive care convertesc lumina solară în energie electrică prin efectul fotovoltaic. Ele sunt o componentă esențială a sistemelor de energie solară și sunt utilizate pentru a genera energie electrică în mod sustenabil, fără emisii de gaze cu efect de seră. 

Caracteristici ale panourilor fotovoltaice

Compoziție: Panourile fotovoltaice sunt formate din celule solare realizate în principal din siliciu, care este un semiconductor. Există mai multe tipuri de celule solare, inclusiv monocristaline, policristaline și din siliciu amorf.

Funcționare: Atunci când lumina solară lovește celulele solare, aceasta eliberează electroni din atomii de siliciu, generând un flux de electricitate. Acest proces este cunoscut sub numele de efect fotovoltaic.

Instalare: Panourile fotovoltaice sunt instalate pe acoperișuri, fațade sau în parcuri solare. Orientarea și unghiul de înclinare sunt optimizate pentru a maximiza expunerea la soare.

Eficiență: Eficiența panourilor fotovoltaice variază în funcție de tehnologia utilizată. Panourile monocristaline au cea mai mare eficiență, urmate de cele policristaline și cele din siliciu amorf.

Durabilitate: Panourile fotovoltaice au o durată de viață de aproximativ 25-30 de ani și necesită întreținere minimă. Ele sunt proiectate să reziste la condiții meteorologice extreme.

Avantaje ale panourilor fotovoltaice

  • Energie regenerabilă: Panourile fotovoltaice produc energie electrică folosind o sursă inepuizabilă și gratuită – soarele.
  • Reducerea emisiilor: Utilizarea energiei solare contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a altor poluanți.
  • Independență energetică: Proprietarii de panouri fotovoltaice pot reduce dependența de rețeaua electrică și pot economisi bani pe termen lung.
  • Costuri de operare reduse: După instalare, costurile de operare și întreținere ale panourilor fotovoltaice sunt foarte scăzute.

Utilizări ale panourilor fotovoltaice

  • Rezidențiale: Alimentarea locuințelor cu energie electrică, reducând facturile la electricitate.
  • Comerciale: Instalarea pe clădiri comerciale pentru a reduce costurile energetice și pentru a promova sustenabilitatea.
  • Industrial: Utilizarea în parcuri solare pentru a genera energie la scară largă.
  • Off-grid: Alimentarea locuințelor și instalațiilor izolate care nu sunt conectate la rețeaua electrică.

 

345

clienți

 

2478

ore lucrate

 

26

angajați

Adresă

Str. Distributiei, nr. 33A, Sibiu

Telefon

0721 264 044